vasárnap, november 19, 2006

Sikoly"-tól zokogjon a kormány! – e-tüntetés

Figyelem! Az interneten szinte minden lenyomozható. Ámbár a fél országot nem lehet kirugni/kirugatni, sem lecsukni.

Ismét egy, a kormány lemondását követelő ellenállási mozgalom vette útját, ezúttal meglepő módon.

Az ötlet újszerű, oly annyira, hogy bejelentésével nem tudott mit kezdeni sem a rendőrség, sem az illetékes minisztérium.

„ A békés többség otthon ül!” –hangzott el nap, mint nap a médiában, de milyen alapon gondoljuk, hogy ők mind Gyurcsány Ferenc programját támogatják –vagy esetleg mégis vannak közöttük a tüntetőkkel szolidarítást vállalók is?

Ez az ellenállási mozgalom még mindig nem tökéletes megoldás az arányok kifürkészésére, de most az utcai demonstrálásra kevésbé kapható tömegnek is lehetősége van hallatni magáról.

A mozgalom az Internet kapcsolattal rendelkező, a miniszterelnökünk lemondását követelő honfitársakat arra kéri, hogy a kormány különböző nyilvános címeire e-mailben küldjenek levelet, és fejtsék ki követelésüket, vagy, ha úgy gondolják, tegyék fel kérdéseiket. A szabad vélemény-nyilvánítás jogára alapozva pedig, ez teljesen törvényszerűnek látszik, és gyakorlatilag ingyenes, hiszen 2 perc alatt lehet már regisztrálni egy e-mail címet.

A november 20-tól induló kormányellenes tüntetés célja a békés, ám elégedetlen többség sikolyának hallatása, melyet eddig az otthonok fala többnyire leszigetelni látszott.

A mozgalom honlapján –www.sikoly.hu –különféle kreatív ötleteket is adnak, például elektronikus transzparensek készítésére, fejlesztve ezzel a számítógépes rajzkészségünket.

A weblap természetesen minden jogellenes tevékenység mellőzésére int, hiszen, nem a szerverek lefagyasztása a cél, sokkal inkább az, hogy a hivatalok olvassák is el, és figyeljenek fel a véleményekre.

Jelenleg is országszerte folynak a tüntetések, ám az időjárás egyre mostohább körülményeket támaszt a szabadban demonstrálóknak, még, ha azt autójukban is töltik egy-egy útlezárás alkalmával. Az utcai politizálással, a támadásokkal és intézkedésekkel kapcsolatban kritika érte már mindkét oldalt, de egy biztos: ez a tüntetés garantáltan erőszakmentes lesz.

forrás:www.sikoly.hu

2 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Eszter!
Ich war grad mit Hermine beim Essen und hab sie gefragt, was du denn jetzt machst.
Es ist ja wirklich eine kleine Ewigkeit her. Ich hab leider keine e-Mail-Adresse von dir gefunden, deshalb muss ich dir halt auf diese Weise schreiben.
Warst du eigentlich auch ein Jahr am Ambrosianum? (Weil ich Ehingen in deiner Städteliste entdeckt hab)
Ich hoff, du weißt noch,wer ich bin, wenn nicht, muss ich dir ein Foto schicken :) Erst neulich hab ich wieder daran gedacht, was du mir vor Jahren gesagt hast, als es in der Schule so stressig war. Und es tut immer noch gut, wirklich eine Woche tagaus tagein durchzuhalten und dann am Wochenende festzustellen, dass man alles mitgenommen hat.
Es wär schön zu erfahren, was du jetzt machst, die Eine-Welt-Gruppe würds bestimmt auch freuen.
Ich hinterlass mal meine e-Mail-Adresse und die von Hermine hast du ja bestimmt noch. jessica@jehanne.de

Jessica aus Ravensburg

14:23  
Anonymous horvtorszg said...

Én élveztem olvasni a hozzászólás, én tetszik az oldal, és lesz újra Nagy blog nektek, valami nagyon jó hír, és fontos információkat. Szeretem a webhelyen.

15:12  

Megjegyzés küldése

<< Home