kedd, április 11, 2006

Külföldön szavazók, hajrá!!!

Index.hu alapjan....

Talán Rajtatok múlik
kedves Barátaim,
akik még kinn vagytok valahol a nagyvilágban, ezért kérünk Benneteket, - vegyétek ismét a fáradtságot, menjetek el szavazni mindenképpen!!!

Különösen a következö körzetekben szoros a verseny:
Nagy Gábor Tamás (Budapest I.), Balsai István (Budapest II.), Balogh László (Szeged II.), Hende Csaba (Szombathely) Szijjártó Péter (Györ), Tóth Gábor (Aszód), Gúr Nándor (Edelény) érdekében kérünk Titeket, menjetek ismét szavazni!

Elképzelhető, hogy
Nagy Gábor Tamás (Budapest I.) és Kóka János (SZDSZ) küzdelme csak április 30-án dőlhet el. Az I. kerület fideszes polgármestere az első fordulóban 1340 szavazatos előnnyel indulhat két hét múlva, de a körzetben kiemelkedően magas volt az érvénytelen szavazatok aránya (3,22%) . Állítólag azért, mert a Kóka javára visszaléptetett szocialista jelölt nevét nem minden szavazólapról húzták ki (?). Ha az 1077 érvénytelen szavazat mindegyike (ami azért csak nem, vagy?!) a szocialista jelöltre érkezett, Kóka és Nagy között 263 szavazatnyi különbség van. Az I. kerületből ugyanakkor 377-en külföldön szavaznak, - a Ti szavazataitokat egy héttel a második forduló után összesítik csak. Persze remeljük Nagy az MDF-es jelölt 1571 szavazatának egy részét a második fordulóban, elhúzódhat az eredményhirdetés.

Hasonló helyzet állhat elő a II. kerületben.
Balsai István, a Fidesz jelöltje az első fordulót hála Istennek ugyan jelentős fölénnyel nyerte, de szocialista riválisa javára már visszalépett az SZDSZ jelöltje, az első körben 10,97 százalékot szerzett Póta Gyula. Elviekben még Balsainak is vannak tartalékai, de kérdéses, hogy az MDF és a MIÉP szavazói milyen arányban szavaznak át majd a Fidesz jelöltjére. Remélem eljönnek egyáltalán! Az első körben Balsai 18 841 szavazatot szerzett, Horváth Csaba, a szocialisták jelöltje 15 062 szavazatot. Ha a visszalépett Póta támogatóit is hozzáadjuk Horváth szavazóihoz, akkor már 19 657 szavazata lenne az MSZP jelöltjének. Balsainak elvileg háromezer szavazó feletti tartaléka van, elképzelhető, hogy a végén itt is 400 szavazaton belüli lesz a különbség, azaz a végeredmény kihirdetésehez meg kell várni a 405 külföldön szavazó II. kerületi polgár szavazatát is.

Szegeden a 2-es körzetben
Balogh László 23 szavazattal van Sándor Klára, az SZDSZ és az MSZP közös jelöltje mögött. A körzetben rajtuk kívül csak jobboldali jelöltek indultak, Baloghnak mégis nagy szüksége ban imádságunkra és Rátok! Balogh szintén volt MDF-es, így bizonytalan, hogy a harmadik fordulóba egyébként bejutott Ványai Éva támogatói átpártoljanak hozzá, és a Centrum szavazói is inkább hajlanak a távolmaradásra, vagy a szocialista jelölt támogatására. Reális az esélye, hogy a szavazást a külföldön voksoló 80 szegedi dönti majd el.

Szombathelyen a 2-es körzetben az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje az első körben 12 szavazattal győzte le
Hende Csabát, a Fidesz jelöltjét. Hende sem a legszebb körülmények között szakított az MDF-fel, gyaníthatóan nem számíthat a harmadik helyen végzett fórumos Böröcz Miklós szavazataira. Könnyen előfordulhat, hogy a 29 külföldön szavazó választópolgár dönti el a választást, egy hét késéssel, április 30-án.

A győri 3-as körzetben is kevesebb, mint száz szavazat döntött az első körben.
Szijjártó Péter, a FIDESZ szóvivője vezet, de helyzet labilis... A szocialista Balogh József a visszalépett liberális jelölt másfélezer szavazatával könnyedén ledolgozhatja 94 szavazatnyi hátrányát, itt is az a kérdés, hogy mit tesz a harmadik helyen végzett MDF-jelölt. Itt 45-en szavaznak külföldön a második fordulóban.

Aszódon is a második fordulót 75 szavazat hátránnyal váró fideszes
Tóth Gábornak vannak nagyobb tartalékai, hiszen itt a MIÉP-Jobbik jelöltje is megelőzte az SZDSZ-es Bódi Gábort. Ahogy máshol, itt is az MDF hozzáállásán múlik, hogy csak pár tíz, vagy több száz szavazat döntsön a két jelölt között. Külföldön tizen szavaznak.

Edelényben 90 szavazattal vezet a fideszes
Molnár Oszkár a szocialista Gúr Nándorral szemben. Az SZDSZ jelöltje 453, az MDF-é 633 szavazatot szerzett, így akár még az is előfordulhat, hogy a második fordulóban még szorosabb lesz az eredmény. Mégis, valószínűleg nem a második fordulóban külföldön szavazó 7 választón fog múlni a választás.

Várpalotán, ahol 2002-ben tíz szavazat döntött, most
Talabér Mártáért izgulunk. A külföldön szavazók száma 27, - bár sokan azt vallják, hogy idén nem fenyeget az egy hetes késés veszélye, hiszen az MSZP-és is nyerni fog! Hát mutassuk meg! Mutassuk meg, hogy annak ellenére, hogy a szocialista Deák Istvánné 242 szavazattal vezet fideszes riválisa előtt és még a visszalépett SZDSZ-es Baky György Sándor 2940 szavazatára is számít,- jól tudunk hajrázni!