hétfő, május 29, 2006

'A Da Vinci Kód – Válasz'

Az Alpha Kurzus alapítója, Nicky Gumbel írt végre egy választ a sokak által femerülö kérdésekre a Da Vinci Kód regény alapján. Ezt a Magyarországon is bejegyzett Alpha Alapítvány ad ki.
Dan Brown könyvét, 'A Da Vinci Kód'-ot, sokan olvasták Magyarországon is. Műfajára nézve thriller, amelyben a főszereplőknek különböző rejtvényeket és anagrammákat kell megfejteniük, miközben üldözi őket a rendőrség. Izgalmas fikció, és annak ellenére, hogy gyilkossággal indul, nincs benne túl sok szex és erőszak.
A keresztények e könyvvel kapcsolatos nehézségeinek oka, hogy a történet kibontakozása során a könyv a keresztén hitre utaló közléseket tényként tüntet fel. Ezek a közlések rendkívül könyen hihetöek, de alapvetően és bizonyíthatóan tévesek.
'A Da Vinci Kód – Válasz' című könyvecske jóvoltából a valóságosan megtörtént események számbavétele által, melyek hiteles történelmi dokumentumokra támaszkodnak, felszínre kerülnek ezek a hamis állítások. Ezek a dokumentumok magukban foglalják az Újszövetséget, a Holt-tengeri Tekercseket és egy római történész írásait.
Indokolt azt mondanunk, hogy legtöbbünk ma az Egyházban nem kellőképpen tájékozott a korai egyháztörténelmet, régészeti leleteket, stb illetően. 'A Da Vinci Kód – Válasz' című könyvecske segít abban, hogy valamennyire megértsük ezeket a dolgokat.
'A Da Vinci Kód' című film bemutatója okán (magyarországi premier 2006. május 18. volt és azóta is töretlen a sikere) a könyv üzenete az érdeklődők szélesebb rétegeit éri el. Iskolákban, egyetemeken, hivatalokban és gyárakban kérdőjelezik meg a keresztény hit történelmi alapjait és Krisztus istenségét. Lehetőségünk és kötelességünk, hogy elmondjuk az igazságot azoknak, akiknek meg kell hallaniuk azt.
Éljünk ezzel a lehetőséggel!
A könyvecske megrendelhető ill. megvásárolható 100 Ft/db egységáron:

Kormos Tamás
Alpha Alapítvány Magyarország
Email: alphakia@t-online.hu
Tel: 20-824 76 33
Anne Adams
Agapé Gyülekezet, Budapest
Email: dadams@mail.datanet.hu
Tel: 70-622 94 85