szerda, október 18, 2006

RISS! - human rights

RISS! - human rights

Nevünk jelentése: RISS (ném.) - repedés, szakadás. Egy élet megrepedése, kettészakadása. A felkiáltójel, a figyelemfelhívás jele.

Előzmények:

2006 szeptemberében alakultunk Münchenben.

A magyarországi események váltották ki a megvalósítás szükségességét a rendőri brutalitásokat hallva. Tömegesen hajtott végre ezekben a napokban a magyar rendőrség súlyos törvénytelenségeket, a rendfenntartásra hivatkozva. Módszereik az 50-es évekbe vezetett vissza: a dühöngő rendőrbandák őrjöngő hadjárata nem csak a forradalom résztvevői ellen, hanem a nemzetet alkotó emberek tömegei ellen "miniszeterelnöki" parancsot végrehajtva és egyéni belátásuk szerint történt.

A megtorlások következtében százával kerültek ártatlanok a neokommunista diktatúra fogolytáboraiba "ügyüket kivizsgálandó" indoklással. Százakat a rendőrök súlyosan bántalmaztak, többeknek egész életre szóló sérüléseket okozva, nemre és korra lévő tekintet nélkül. Politikai foglyokkal tömte meg a rezsim a köztörvényeseknek sem elegendő cellákat, miközben az igazi bűnözők még mindig a parlamentben terpeszkednek, vagy zavartalanul folytatják rablásaikat!

Ezt jóérzésű emberekként nem nézhetjük tétlenül. A jogaiktól megfosztott ártatlanok életét a rezsim a meghurcoltatásokkal kettétörte! Munkahelyek vesznek el, mert az előzetesben sínylődők nem tudják felvenni a munkájukat, az egyetemisták nem tudnak az előadásokra bejárni. Családok, aggódó gyermekek várják haza hozzátartozóikat, akikről a rendőrség sok esetben nem ad egyértelmű felvilágosítást. Ezt a hihetetlen, rákosista helyzetet csak fokozza, hogy ítéleteket is konspirálnak a hatalomban megrészegült diktátorok, mely ítéletek minden esetben statáriálisak! A legsötétebb kommunista időket is megszégyenítve a mai napig az utcán fogdossák össze a "gyanúsnak" tűnő tüntetőket, súlyosan bántalmazzák és előzetes letartóztatásba helyezik őket. Ezzel kimerítik az emberrablás fogalmát, és az ilyen eljárásokkal a békés lakosságot megfélemlítik, lakásaikba száműzik.

Ars poetica:

Harcolunk az egyetemes emberi jogok mellett, a szabadságért, a szabad vélemény-nyilvánításért. Küzdünk a diktátorok és diktatúrák ellen, mert ez önmagában az embertelenséget testesíti meg. Számunkra az egyetlen igazi fennség az ember. Harcunk alapja az ENSZ "Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata ", mely pontosan meghatározza az ember jogait demokratikus formák között.

Specialitásunk:

A magyarság Trianon után szétszóródott. Meghatározó hatalomból megtűrt kis néppé zsugorodott. A második világháború után még azt a csekély világpolitikai szerepét is elvesztette, ami a "boldog békeidőkben" éppen csak megvolt. A kommunizmus végképp elszigetelte a magyarságot jogos követelésétől: boldogan élni szülőhazájában. Az utódállamokban a mai napig folyik az ősi magyarság elkergetése, jogfosztottsága. Magyarországon a rendszerváltás híján tovább tombol a vörös diktatúra, szegénységbe, cselédsorba taszítva a nemzetet. A diktatúra érdekeiből kiindulva a magyarság nemzetközi ismertsége igen csekély. Gyakorlatilag ismeretlen, reklám, propaganda híján szinte egy "bennszülött, egzotikus" néppé vált.

Kötelességünk, hogy felhívjuk a világ figyelmét a magyarság egyik legnagyobb problémájára, a folyamatosan jelen lévő emberi jogok eltiprására a Kárpát-medencében. Célunk, hogy minden egyes hozzánk eljuttatott esetben jogorvosaltot kényszerítsünk ki a hatalomtól.

Tagságunk:

Tagunk lehet mindenki, fajra, nemre, vallásra levő tekintet nélkül, aki magáénak érzi az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát (1948. dec.10.). Azt önszántából hírdeti és a RISS! munkájában részt vállal mint emberjogi aktivista mindenféle ellenszolgáltatás nélkül.

A tagsági kérelmet írásban kell (riss(at)europe.com) eljuttatni a RISS! címére.

München, 2006. október 14.